Leuk: je eigen schoenen ontwerpen!

AMSTERDAM – Het is niet een heel nieuw idee: via internet je eigen droomschoenen ontwerpen, maar de Nederlandse oprichters van de website Meiboutique.com, hoopt dat Nederlandse fashionista’s voor hun site warm lopen.

De gebruiksvriendelijke wizard beschikt over een functie waarmee de schoenmodellen in driedimensionale weergave worden getoond. “We vinden het belangrijk dat vrouwen hun schoenen tot in detail kunnen ontwerpen. Daarom bieden we verschillende modellen, kleuren, materialen, hakken en versieringen. Zo weet je zeker dat je schoen uiteindelijk ook écht uniek is en past bij je karakter”, aldus Helga Daling, een van de initiatiefnemers van Mei Boutique.

Shoe events
Ook organiseert het label ‘shoe events’: in een informele omgeving je favoriete schoenen ontwerpen, die vervolgens handgemaakt worden door een team professionele schoenmakers.
Knalroze naaldhakken met tijgerhak en strik, die perfect matchen bij die nieuwe handtas. Of oranje leren slangenhuid pumps, passend bij een Koninginnedagoutfit. Maar ook stijlvolle hoge haken voor kantoor, met verschillende materialen gecombineerd in het zwart. Het is slechts een greep uit de mogelijke Mei Boutique schoenontwerpen, verkrijgbaar in de maten 35 tot en met 43.

Persoonlijk karakter
Mede-initiatiefnemer Daphne Tuijn: “Aan het einde van de middag of avond beschik je over een uniek schoenontwerp. Onze schoenmakers gaan daarna aan de slag met de daadwerkelijke productie. Om het persoonlijke karakter te benadrukken wordt je eigen naam aan de binnenzijde van de schoenen gegraveerd.”

Bron: www.detelegraaf.nl