Nederlandse Schoenherstellers scoren bijzonder goed bij Amerikaanse Vakwedstrijd.

Zijdewind, 10 juli 2013 – Zaterdag 27 juli 2013 zal tijdens de 109e jaarlijkse conventie van de SSIA (Shoe Service Institute of America) in San Diego, de winnaar van de Silver Cup Contest bekend worden gemaakt. De beste inzending bij deze twee-jaarlijkse vakwedstrijd ontvangt de “Robert DiRinaldo Grand Silver Cup”.

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging is er bijzonder trots op dat de Nederlandse Schoenmakerij zeer goed heeft gescoord. Onder de negen genomineerden voor de Silver Cup Contest, zijn vier Nederlandse Schoenherstellers! De Nederlandse Schoenmakerij, onderdeel van de Ambachtseconomie in Nederland, behoort dan ook tot de allerbeste van de wereld.

De Nederlandse genomineerden:
Kumar Autar uit Den Haag – Daléro uwschoenmaker / Den Haag
Eddie Welkamp uit Aalten – Schoenmakerij de Kaplaars / Aalten
Johan Remmerts uit Vriezenveen – Schoenmakerij Flink / Almelo
Ricardo van Dalen uit Elim – Schoenreparatie Regeling / Dedemsvaart en
Cambreur SpeciaalSchoenmakerij / Elim

De Wedstrijdopdracht:
Er moest een heren rechter langzool en een heren of dames linker halve zool ingestuurd worden.
- Een paar herenschoenen Goodyear maakwijze waarvan de rechterschoen moest worden voorzien van een nieuwe leren langzool en een nieuwe hak. Ook het bovenwerk van de gerepareerde schoen moest gerestaureerd worden. (Genaaide zolen zorgen voor meer punten dan gelijmde zolen) Beide schoenen moesten worden ingezonden.
- Een paar heren of dames schoenen waarvan de linker schoen moest worden voorzien van een leren halve zool en hak. Ook het bovenwerk van de gerepareerde schoen moest gerestaureerd worden. Beide schoenen moesten worden ingezonden.

Ongerepareerd betekent nog niet eerder gerepareerd maar uiteraard moeten het wel gedragen schoenen zijn. Het bovenwerk moet in authentiek staat gerestaureerd worden. En de vorm, maat en balans (dragendheid) van de schoenen mag niet veranderd worden.

Bekijk de uitreiking live op internet.
Aangezien niet alle genomineerden in staat zijn om naar San Diego af te reizen zal de uitreiking op internet gestreamed worden via het Hét Internet TV kanaal van de schoenmakerij www.schoenmaker.com