Winnaar Beste Schoenmakerij van Nederland 2016 is Mima Schoenmakerij uit Schijndel

Op zondag 10 april 2016 werd tijdens Het Schoenmakersdiner bij Van der Valk Hotel Vianen de uitslag van de Beste Schoenmakerij van Nederland bekend gemaakt.

Mima Schoenmakerij uit Schijndel won de titel en werd Beste Schoenmakerij van Nederland. Een jaar lang mag hij in een Skoda Citigo promotieauto voorzien van zijn eigen logo rondrijden.

De wedstrijd "De Beste Schoenmakerij van Nederland" is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. De inschrijvingen waren dit jaar weer heel divers en bijzonder.

Er werden hoge eisen gesteld aan de deelnemers.

De deelname aan de Vakwedstrijd voor de Schoenmakerij in de hoogste categorie was een verplicht onderdeel. Daarnaast moesten de deelnemers hun bedrijf presenteren door te omschrijven waarom zij de Beste Schoenmakerij van Nederland zouden moeten worden en een presentatie insturen van hun bedrijf, hun vakwerk en reclameactiviteiten.

Onderdeel van de verkiezing was tevens een onaangekondigd bezoek van de jury aan het bedrijf waarbij er gelet werd op:

  • Inrichting en assortiment
  • Het interieur- en exterieur van de zaak
  • Uitstraling van de ondernemer en zijn personeel
  • De kwaliteit van de dagelijkse reparatie
  • Reclameactiviteiten in de zaak
  • Onderhoud van de machine
  • Werken volgens de drie praktijkrichtlijnen van het VASt-traject

 

De Winnaar:
Mima Schoenmakerij, het bedrijf van Wahan en Nara Grigorjanc is een ruim opgezette schoenmakerij in het Brabantse Schijndel. In 2011 heeft het echtpaar Grigorjanc de kans gekregen om zelfstandig een schoenmakerij te beginnen. Vorig jaar werden zij tweede in deze verkiezing en de jury was vooral onder de indruk van de verbeteringen die wederomwaren doorgevoerd.

De zaak is ruim en licht opgezet met als hoofdkleuren grijs en warm hout en straalt een enorme openheid en gastvrijheid uit net als de beide eigenaren. De passie voor de schoenen en de klant staat hier centraal. De klant voelt zich hier nog echt koning en er wordt een prachtige kwaliteit schoenreparatie geleverd. Schoenen zien er na een bezoek aan Mima Schoenmakerij weer als nieuw uit er wordt dan ook in originele staat gerepareerd.

Behalve schoenreparatie is er uitgebreid assortiment schoenonderhoud en wordt er ook kledingreparatie uitgevoerd.

Ook aan de bedrijfspresentatie in de vorm van een bedrijfsfilm was bijzonder veel aandacht besteed.

Vakwedstrijd
Onderdeel van de verkiezing is de deelname aan de Vakwedstrijd. Wahan Grigorjanc behaalde met zijn inzending Zilver met 176 punten.

De andere genomineerden:
Samen met de winnaar waren er 3 bedrijven genomineerd.

De genomineerden zijn stuk voor stuk prachtige bedrijven op mooie locaties waarbij zowel het vakwerk in de zaak als de ingezonden bijdrage aan de vakwedstrijd van een hoog niveau zijn. Zij liggen verspreid over het hele land. Op 10 maart 2016 heeft de Nederlandse Schoenmakers Vereniging de top 3 bekend gemaakt en toen is de nummer vier afgevallen.

2e Prijs
Schoenmakerij J.P. Versteeg uit Utrecht

3e prijs
Knaap Hakkenbar & Sleutelservice uit Lelystad