Schoenmakers op SkillsMasters 2013!

Op 14, 15 en 16 maart 2013 worden de vakwedstrijden voor jongeren t/m 24 jaar gehouden in Ahoy in Rotterdam. Ook ons beroep is weer met vakwedstrijden aanwezig. De kandidaten zijn geselecteerd, de jury is bekend, de machines, de materialen en de schoenen zijn geregeld.

Gedurende drie dagen zullen de kandidaten tegen elkaar strijden met als doel Nederlands kampioen Schoenmaker te worden voor jongeren t/m 24 jaar. De finale vindt dus in Rotterdam plaats.

De kandidaten:
Voor de wedstrijden zijn er zes jonge toppers geselecteerd.
? Colin van der Veen uit Hoogeveen (19 jaar) Petstra’s Hakkenbar / Meppel
? Robbert Lans uit Laren gld. (19 jaar) Schoenmakerij Lans / Lochem
? Kumar Autar uit Den Haag. (23 jaar) Daléro uwschoenmaker /Den Haag
? Hans Heine uit Amstelveen (22 jaar) Heine Schoenservice / Amstelveen
? Wisse Bijman uit Harderwijk (20 jaar) Schoenmakerij Joling / Ermelo
? Joran van Bart uit Maarssen (19 jaar) Schoenmakerij Aerts / Breukelen

Zij gaan in twee groepen gedurende de drie dagen aan de slag om mooie reparatie te maken. Dit zal gaan gebeuren op de nieuwe Flexam Master waarvan Jos America uit Nieuwkuijk er voor heeft gezorgd dat er drie komen te staan. Er worden voor de kandidaten drie volledige werkplekken door hen ingericht. Dumco uit Sprang-Capelle zorgt voor de reparatie- en poetsmaterialen. De herenschoenen zijn geleverd door Van Bommel uit Moergestel en de damesschoenen door Gabor. En natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder een subsidie van de commissie Schoenherstellersbedrijf van het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Alle sponsoren vanaf deze plaats ontzettend bedankt!

Wedstrijdopdracht:
- Repareren van herenschoenen AGO maakwijze met leren zolen met een opbouwhak met rubber achterlap. De reparatie: het vervangen van complete onderwerken en rubber hakken.
- Repareren van damesschoenen AGO maakwijze met rubberen zolen en blok of naaldhak. De reparatie: het vervangen van halve rubberen zolen en achterlappen en vervangen binnenzool.
- Het poetsen van de schoenen van de bezoekers van Skills Masters en daarbij het vak van schoenmaker / schoenhersteller promoten.

Het secretariaat zal gedurende de drie dagen van Skills Masters voltallig aanwezig zijn om de bezoekers te informeren over het vak en de schoenen te laten “Shoelacen” en zo samen met de wedstrijden de aandacht weer vol op ons prachtige vak te richten. Bezoekers kunnen het diploma Creatief Shoe Lacen behalen. Wij hopen dat dit weer nieuwe leerlingen oplevert.

Overige informatie over SkillsMasters kunt u vinden op www.schoenmaker.nl en skillsmasters.nl