Uitslag SSIA Silver Cup Awards

Zijdewind, 27 juli 2013

Johan Remmerts van Schoenmakerij Flink in Almelo wint Silver Cup bij Amerikaanse Vakwedstrijd. Tweede Eddie Welkamp van de Kaplaars in Aalten.

Zaterdag 27 juli 2013 is Johan Remmerts van Schoenmakerij Flink in Almelo uitgeroepen tot winnaar van de Silver Cup Contest. Hij nam de prijs persoonlijk in ontvangst tijdens de 109e jaarlijkse conventie van de SSIA (Shoe Service Institute of America) in San Diego, Californie. Als winnaar van de beste inzending bij deze twee-jaarlijkse vakwedstrijd ontving hij de “Robert DiRinaldo Grand Silver Cup”.

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging is er bijzonder trots op dat de Nederlandse Schoenmakerij zeer goed heeft gescoord. Bij de beste negen van de Silver Cup Contest, zijn vier Nederlandse Schoenherstellers! De Nederlandse Schoenmakerij, onderdeel van de Ambachtseconomie in Nederland, behoort dan ook tot de allerbeste van de wereld.

Johan Remmerts:
Johan Remmerts, eigenaar van Schoenmakerij Flink in Almelo had persoonlijk bericht gehad van de Amerikaanse organisatie dat hij tot de beste drie behoorde. Hij was daarom woensdag naar San Diego afgereisd om daar persoonlijk zijn prijs in ontvangst te nemen. De afgelopen dagen heeft hij daar diverse bedrijven en natuurlijk de SSIA Convention zelf bezocht. Inmiddels is Johan Remmerts wel gewend om prijzen te behalen. Zo behaalde hij bij de Nederlandse vakwedstrijd diverse malen goud en werd hij zelfs in 2010 verkozen tot “Beste Schoenmakerij van Nederland.
Vanaf augustus zal hij zijn vakkennis gaan overbrengen als docent aan de schoenherstellersopleiding bij de Dutch HealthTec Academy in Utrecht. Met het behalen van de finale van de Silver Cup Contest is zijn droom in vervulling gegaan; beste van de wereld worden.

De andere Nederlandse Winnaars
Kumar Autar uit Den Haag – Daléro uwschoenmaker / Den Haag Negende – Brons
Ricardo van Dalen uit Elim – Schoenreparatie Regeling / Dedemsvaart
Cambreur SpeciaalSchoenmakerij / Elim Vijfde – Zilver
Eddie Welkamp uit Aalten – Schoenmakerij de Kaplaars / Aalten Derde – Goud

De Wedstrijdopdracht:
Er moest een heren rechter langzool en een heren of dames linker halve zool ingestuurd worden.
- Een paar herenschoenen Goodyear maakwijze waarvan de rechterschoen moest worden voorzien van een nieuwe leren langzool en een nieuwe hak. Ook het bovenwerk van de gerepareerde schoen moest gerestaureerd worden. (Genaaide zolen zorgen voor meer punten dan gelijmde zolen) Beide schoenen moesten worden ingezonden.
- Een paar heren of dames schoenen waarvan de linker schoen moest worden voorzien van een leren halve zool en hak. Ook het bovenwerk van de gerepareerde schoen moest gerestaureerd worden. Beide schoenen moesten worden ingezonden.

Ongerepareerd betekent nog niet eerder gerepareerd maar uiteraard moeten het wel gedragen schoenen zijn. Het bovenwerk moet in authentiek staat gerestaureerd worden. En de vorm, maat en balans (dragendheid) van de schoenen mag niets veranderd worden.

Bekijk de uitreiking op Internet
Aangezien niet alle genomineerden in staat waren om naar San Diego af te reizen is de uitreiking op internet gestreamed worden via het Hét Internet TV kanaal van de schoenmakerij www.schoenmaker.com. Een ieder kon dus van de prijsuitreiking aan Johan getuige zijn.

Alle informatie wordt zo spoedig mogelijk na de uitreiking geplaatst op de internetsite van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging www.schoenmaker.nl en de website van de SSIA www.ssia.info

bron: www.schoenmaker.nl