Unieke combinatie in Sint Sebastiaanstraat in Alkmaar

ALKMAAR – Een unieke combinatie van een schoenmaker en een nagelstudio in één pand. Ben Klein zit al 25 jaar in het schoenmakersvak en begon in 2006 voor zichzelf. Eerst in Hillegom en later in Alkmaar. Zijn vrouw Pon Klein runt in het zelfde pand haar nagelstudio.

Pon is Thaise en kwam in 1998 naar Nederland. Inmiddels is zij volledig ingeburgerd. Begin 2012 haalde zij in Thailand haar Certificaat Nagelstyling en Manicure. In Den Helder behaalde ze daarna nog een tweede nagelstyling certificaat. Haar werkzaamheden bestaan uit nagels verlengen met acryl (geen solar), nail art en design, lakken met normale nagellak en soak-off gelpolish (deze polish blijft 3 tot 4 weken prachtig zitten zoals een gewone gel) en manicure. Erg leuk zijn de Konad stempels (waarmee schitterende effecten te creëren zijn). Een simpele (en goedkopere) manier van nagelstyling.

Schoenmaker Ben Klein is gildelid en mag zichzelf Meester Schoenmaker noemen. Hij gebruikt originele materialen van van Bommel, van Lier en Greve en verkoopt ook van Bommel schoenen. Naast schoenreparatie maakt Ben ook sleutels, naamborden en slijpt hij schaatsen.

Het Schoenmakertje (072-2202746) en Nagelstudio Alkmaar (072-2202747), Sint Sebastiaanstraat 7. Meer informatie: www.het Schoenmakertje.nl en www.nagelstudioalkmaar.nl.

Bron: http://www.dichtbij.nl/