Skills Masters 2012

Embed deze video op uw eigen site:

Hans Heine Nederlands kampioen schoenmaker tot 25 jaar tijdens vakwedstrijden op Skills Masters in Rotterdam.

Op zaterdag 17 maart werd tijdens Skills Masters in Rotterdam de winnaar bekend gemaakt van wedstrijden voor schoenmakers die gedurende drie dagen op Skills Masters werden gehouden.

Hans Heine uit Amstelveen ging er met de gouden medaille vandoor er werd daarmee Nederlands kampioen schoenmaker tot 25 jaar. Hans, werkzaam in de schoenmakerij van zijn ouders Schoenmakerij Hans Heine in Amstelveen, zal hierdoor de komende tijd de rol van ambassadeur voor de schoenmakerij gaan vervullen. En wordt hij de kandidaat voor Nederland die zal worden uitgezonden naar EuroSkills in oktober in Spa-Francorchamps. De zilveren medaille ging naar Robbert Lans uit Laren gld. En de bronzen medaille was voor Kumar Autar uit Den Haag.

Het was voor het eerst dat de schoenherstellers deelnamen aan de wedstrijden tijdens Skills Masters in Ahoy. Er waren drie complete werkplekken ingericht met alle bijbehorende machines waarop de kandidaten gedurende de openingstijden op vakwedstrijd niveau tegen elkaar moesten strijden. Als zij niet bezig waren met hun schoenen moesten zij de schoenen van de bezoekers poetsen waarbij er een beroep werd gedaan op hun extrovertheid, spontaniteit en creativiteit.

De kandidaten:
Voor de wedstrijden waren er vooraf zes jonge toppers uit de schoenmakerij geselecteerd:

  • Ricardo van Dalen uit Elim (23 jaar)
  • Hans Heine uit Amstelveen (21 jaar)
  • Kumar Autar uit Den Haag (22 jaar)
  • Colin van der Veen uit Hoogeveen (18 jaar)
  • Wisse Bijman uit Harderwijk (19 jaar)
  • Robbert Lans uit Laren gld. (18 jaar)

Wij, de Nederlandse Schoenmakers Vereniging zijn ontzettend trots op onze kampioenen maar zeker ook op alle kandidaten. Dit kampioenschap laat zien dat de schoenmakerij een verjonging kent die op hoog niveau kan presteren. Er zijn steeds meer jongeren werkzaam in het beroep. Maar nog steeds is dit onvoldoende om aan de vraag naar bedrijfsopvolgers te voldoen.

Prijzen weekend voor de Schoenmakerij.
Dit weekend werden er binnen de schoenmakerij nog meer prijzen verdeeld. Op donderdag 15 t/m zaterdag 17 maart werd dit Nederlands kampioenschap gehouden tijdens Skills Masters maar daarnaast werd op 18 en 19 maart de Vakbeurs voor de Schoenmakerij gehouden ook in Ahoy in Rotterdam. Hier vond de tentoonstelling plaats van vakwedstrijden in de categorieën schoenreparatie voor werknemers en ondernemers, leerlingen 1e en leerlingen 2e jaars. Bovendien was er een categorie maatschoenen. Bij deze vakwedstrijden worden de wedstrijdstukken ingezonden.
Daarnaast vond op deze vakbeurs ook de bekendmaking van de Beste Schoenmakerij van Nederland plaats waarbij de winnaar een jaar lang een promotieauto ter beschikking krijgt.

Bron: Nederlandse Schoenmakers Vereniging